Nederland

Een week lang zomers lenteweer, temperatuur gaat richting 25 graden

13 april 2018 07:01 Aangepast: 02 mei 2018 18:36
Beeld © ANP

Een paar weken geleden vroor het overdag nog, maar volgende week is er al kans op de eerste zomerse dag van 2018. Woensdag wordt het op verschillende plekken in Nederland waarschijnlijk 25 graden of warmer.

"De barbecue kan aan en de zomerkleding kan uit de kast", zegt Nicolien Kroon van Buienradar. "We kunnen het bijna zomer noemen, met temperaturen die vanaf woensdag even kunnen oplopen tot lokaal 25 graden in het binnenland! De zon schijnt uitbundig, dus het is perfect weer om buiten te zijn."

Aardig weekend

De laatste keer dat het ergens in ons land zomers werd (warmer dan 25 graden), was op 30 augustus 2017. Afgelopen week werd het in Eindhoven al even 24,9 graden. De vroegste landelijke zomerse dag ooit was op 14 april 2007. Dat jaar was de hele maand april warmer dan normaal. 

Dit weekend wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. Zaterdag verloopt zo goed als droog met wolkenvelden en af en toe wat zon. De temperatuur loopt op naar 18 graden gemiddeld. Zondag loopt de temperatuur op grote schaal op naar 18 tot 21 graden, lokaal zelfs 22. De zon krijgt al meer de ruimte, maar lokaal kan wel een enkele bui vallen.

Natuur ontploft

En komende week dus zomerweer. De zon schijnt zeker vanaf dinsdag volop en dat lijkt tot en met het weekend aan te houden. Dat is voor veel menden goed nieuws, maar slecht nieuws voor mensen met hooikoorts. De natuur 'ontploft' met dit weer. Zeker met regen, hoge temperaturen en dan weer veel zon. De natuur wordt met de dag groener. 

Voel je het alweer? Wanneer en waarom je last hebt van hooikoorts:

De temperaturen gaan weer omhoog en dus zullen de eerste hooikoortspatiënten weer last krijgen van hun ogen. Meteoroloog Dennis Wilt van Buienradar legt uit waarom je daar nou juist nu zo'n last van hebt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore