Nederland

Peter R. de Vries: 'Ontvangst getuigen rechtbank belachelijk'

10 april 2018 01:43 Aangepast: 10 april 2018 04:00
Peter R. de Vries bij de rechtbank. Beeld © ANP

De reden dat Peter R. de Vries gisterochtend vertrok als getuige bij de rechtbank was de manier waarop hij ontvangen werd. "Dat heeft de maken met de bejegening van getuigen", zegt hij bij RTL Late Night. "Getuigen steken hun nek uit."

Peter R. de Vries werd als getuige gehoord in de zaak tegen Willem Holleeder. Hij had vooraf gevraagd om in de parkeergarage te mogen parkeren, zodat hij niet buiten in de rij hoefde te staan. "Dat werd geweigerd, want mijn auto was niet gecontroleerd. Er kon wel een bom inzitten", zegt hij aan tafel bij Humberto Tan.

ZIE OOK: Peter R. de Vries: 'Het was zaak in de buurt van Holleeder te zijn'

De misdaadverslaggever is niet te spreken over zijn ontvangst. "Je bent wel getuige, die hebben een speciale plek in het stafrecht. Enige faciliteiten kunnen dan in mijn visie geen kwaad."

Geen kopje koffie

Volgens De Vries worden getuigen slecht behandeld. "Je zit daar een hele dag om te getuigen en je krijgt niks aangeboden. Nog geen kopje koffie of een gevulde koek. En er wordt wel geschorst voor de lunch, maar je kunt nergens heen."

Zijn vertrek en aanvankelijke weigering om te getuigen waren dan ook 'om een punt te maken', zegt De Vries. "Ik vind het belachelijk dat getuigen op die manier worden ontvangen en bejegend."

Bekijk het hele gesprek bij RTL Late Night:

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore