Nederland

Zon en tot 22 graden: 'We zitten flink boven de norm'

07 april 2018 09:45 Aangepast: 02 mei 2018 06:17
Een zonnig terras in Den Haag. Beeld © ANP

Veel mensen keken er lang naar uit: de lente! Voor het eerst dit jaar wordt de grens van 20 graden overschreden. "Normaal zou het 12-13 graden zijn, dus we zitten flink boven de norm", zegt Jennifer Faber van Buienradar.

Vandaag is het ronduit zonnig, zegt Faber. De temperatuur loopt uiteen van 15 graden op de Wadden tot 22 graden in het zuidoosten van het land. Er staat een matige zuidenwind. "Het zijn hele mooie temperaturen voor de tijd van het jaar", zegt Faber.

Morgen ook warm

Aan de kust van Noord- en Zuid-Holland is het iets minder warm, maar wel zacht. "Het wordt daar maximaal 18 graden. Er staat een stuk minder wind dan gisteren, maar soms kan het wel wat vlagerig zijn in de middag."

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen met hoge sluierbewolking en blijft het droog. Ook morgen is het mooi, en vooral in het binnenland warm. Het wordt 16 graden op de Wadden tot zelfs 23 graden in het zuidoosten van het land. 

Fris windje

"Er komt wel wat meer bewolking. Aan de kust komt er ook een klein windje vanaf zee, en dat merk je meteen aan de temperatuur. Die komt een paar graden lager uit dan vandaag. Dus neem een jasje mee."

De dagen erna laat de zon zich geregeld zien en neemt plaatselijk de kans op een regen,- of onweersbui toe. De temperatuur blijft ruim boven het langjarig gemiddelde van 13 graden uitkomen. 

Waarom de één sneller bruin wordt dan de ander 

Dat de één wat sneller bijkleurt in de zon dan de ander, dat weten we. En ook dat het iets met pigment te maken heeft. Maar hoe het precies zit, dat zie je hier.

Zo warm is het bij jou:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore