Nederland

'Amerikaans stel zweeg tegen politie over seks met Nederlands model Ivana'

06 april 2018 06:56 Aangepast: 02 mei 2018 04:26
Ivana Smit Beeld © Instagram

Het Amerikaanse echtpaar met wie het Nederlands-Belgische fotomodel Ivana Smit voor het laatst gezien is, heeft tegenover de politie niets verklaard over seks met het meisje. Dat beweert de Britse detective Mark Williams-Thomas.

Ivana Smit kwam vorig jaar december om het leven na een val van de twintigste verdieping van een hotel in Kuala Lumpur. Ze kwam terecht op een balkon. Na een avondje stappen was Smit meegegaan naar de hotelkamer van een Amerikaans echtpaar. Wat zich daar precies heeft afgespeeld is nog altijd onduidelijk.

ZIE OOK: Onderzoek dood Ivana (18) frustreert familie: 'Daders gaan vrolijk door met hun leventje'

Dat het Amerikaanse echtpaar, Alexander Johnson en zijn vrouw Luna, bij de politie niets hebben verklaard over seks met het meisje, is opvallend. Afgelopen zondag verklaarden de twee in een interview met het Britse Mail Online dat er wel degelijk sprake van seks is geweest in de nacht voor de fatale val van Ivana. 

De detective zegt dat hij van politiebron in Kuala Lumpur heeft gehoord dat er in de verklaring niet over seks is gesproken. Dit gaf ook een bekende van het echtpaar aan tegenover de detective. 

Om opheldering gevraagd

Advocaat Sébas Diekstra, die de nabestaanden bijstaat, laat weten dat hij het Nederlandse Openbaar Ministerie gevraagd heeft om opheldering te vragen aan de Maleisische autoriteiten over de inhoud van de verklaringen van het echtpaar.

De politie in Maleisië ging na de dood van Ivana uit van een tragisch ongeluk. De familie geloofde dat niet en schakelde privédetective Mark Williams-Thomas in. Zijn bevindingen heeft hij overgedragen aan de Nederlandse en Maleisische autoriteiten.

Uit onderzoek van forensisch patholoog Frank van der Goot bleek dat Ivana al verwondingen moet hebben gehad voor haar val. Het Openbaar Ministerie (OM) begon eind december een oriënterend onderzoek naar de dood van Smit. 

Dood model Ivana, tragisch ongeluk of opzet?

 

Nabestaanden van Ivana Smit denken dat haar dood geen ongeluk was en schakelden een privé-detective in die haar dood heeft onderzocht.

Meer op rtlnieuws.nl:

`