Nederland

Man uit Kerkdriel verwekt kinderen bij minderjarige stiefdochters

04 april 2018 10:15 Aangepast: 04 april 2018 10:26
De rechtbank in Arnhem waar de zaak diende (archieffoto) Beeld © ANP

Tegen een 42-jarige man uit Kerkdriel die zijn twee stiefdochters jarenlang misbruikte, is zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. De meisjes raakten op hun 15de en 13de zwanger van hun stiefvader.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat het misbruik plaatsvond tussen 2013 en 2016. In de zomer van 2014 en in het voorjaar van 2015 raakten de stiefdochters zwanger. Beiden waren te laat om abortus te plegen. Ze kregen allebei een dochter. Die kinderen zijn direct in een pleeggezin geplaatst. 

'Moeder stopte misbruik niet'

Volgens het Brabants Dagblad wist de moeder van de meisjes af van het misbruik. Zij zou het niet hebben gestopt en zou haar jongste dochter hebben willen overhalen geen aangifte te doen. 

Hoewel DNA-onderzoek aantoont dat de man vader van de baby's is, bagatelliseerde de stiefvader de zaak. Volgens hem kwamen zijn stiefdochters zelf bij hem in bed liggen en namen zij het initiatief. 

Smartengeld

Het OM eist 6 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Daarnaast zou hij beide stiefdochters smartengeld en een schadevergoeding moeten betalen.

Zo werkt TBS:

Een tbs'er op verlof die een ernstig misdrijf pleegt, of een crimineel die tbs met dwangverpleging krijgt opgelegd. Hoe vaak gebeurt het, wat betekent het, en hoe werkt tbs?

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore