Ga naar de inhoud
Nederland

Coolblue bezorgt kleine pakketjes met 'pakfiets'

Beeld © Coolblue

Webwinkel Coolblue heeft weer een klein stapje gezet in de richting van een volledig eigen bezorgservice. Na witgoed en televisies, levert het bedrijf ook kleinere pakketjes thuis af. Dat gebeurt met een 'pakfiets'.

Het leek even op een 1-aprilgrap, maar dat is het niet, zegt Coolblue-oprichter Pieter Zwart op Youtube. Vanaf dinsdag fietsen er koeriers van het bedrijf met grote blauwe bakfietsen rond in Eindhoven en Den Haag. Andere grote steden moeten volgen.

De koeriers bezorgen zaken zoals mobiele telefoons of headsets. "Klanten krijgen hun bestelling de volgende dag in een tijdvak van 1 uur geleverd. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van bezorging", aldus het bedrijf.

250 extra koeriers

Daarvoor heeft Coolblue wel zeker 250 extra koeriers nodig. Het gaat om een (bij)baan 'met een vast salaris' en 25 vakantiedagen.

Zwart heeft al langer de ambitie om de bezorging van spullen onder eigen dak te organiseren. Vorig jaar startte de ondernemer daarom met CoolblueBezorgt.

De meeste koelkasten, wasmachines en drogers worden inmiddels thuisbezorgd met busjes. Ook televisies worden door Coolblue-chauffeurs naar klanten gebracht.

Nog niet alles zelf bezorgen

Hoewel daar nu kleinere pakketjes bijkomen, zegt het bedrijf ook nog gebruik te maken van andere bezorgdiensten. Alle producten zelf bezorgen is nog niet aan de orde, ook omdat er veel extra medewerkers nodig zijn om dit te kunnen doen.

De omzet van Coolblue steeg in 2017 met bijna 40 procent. "We zullen onze bezorgpartners daarom hard nodig hebben om alle pakketten bij onze klanten te leveren", zei een woordvoerder van het bedrijf eerder. De winst van het bedrijf groeide vorig jaar nauwelijks.

Meer op rtlz.nl:
Coolblue ziet brood in bezorgen: 1000 nieuwe bezorgers gezocht