Nederland

Foto's vrijgegeven van vluchtende dader na liquidatie Reduan B.

03 april 2018 06:57 Aangepast: 03 april 2018 17:26
De dader rent weg na de liquidatie.

De Amsterdamse politie heeft beelden vrijgegeven van de dader van de liquidatie van Reduan B. Op de foto's is onder meer te zien dat de man wegrent nadat hij Reduan heeft doodgeschoten. De politie heeft de beelden vrijgegeven omdat het op zoek is naar de kleren die de man draagt.

Afgelopen weekend werd een 41-jarige man in Hilversum opgepakt vanwege de liquidatie. Ook twee handlangers werden gearresteerd.

Reduan B. was de broer van kroongetuige Nabil B. Hij werd donderdag doodgeschoten in zijn bedrijf in Amsterdam-Noord. De vermeende dader is vrijdagavond aangehouden in Hilversum.

Kleding

De politie zoekt mensen die de kleren die de man op de foto draagt, hebben gevonden. Mogelijk heeft de man de kleren weggegooid tussen Amsterdam en Hilversum. Ook zoekt de politie getuigen die de verdachte hebben gezien in de omgeving van de liquidatie in Amsterdam-Noord.

De recherche zoekt daarnaast naar getuigen die iets kunnen zeggen over een zwarte Seat met het kenteken 45-XK-SX. Die werd gebruikt als vluchtauto. Uit onderzoek blijkt dat die wagen op de dag voor de liquidatie rond 07.00 uur vanuit Hilversum naar Amsterdam is vertrokken. Om 08.40 uur en om 18.15 uur is de auto gezien in de buurt van de Tt. Vasumweg.

Miniatuurvoorbeeld

Dit is wat we weten over de Mocro-maffia:

 

Met een mogelijke kroongetuige lijkt het Openbaar Ministerie zijn slag te slaan in de strijd tegen de Mocro-maffia. We zetten de bekendste liquidaties op een rij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore