Nederland

Met je baby in de achtbaan en een rol in een James Bondfilm; we trapten massaal in deze 1 aprilgrappen

01 april 2018 12:35 Aangepast: 01 april 2018 13:25
Baby in speciale maxi cosi Beeld © Screenshot uit video.

Figureren in een James Bondfilm of samen met je partner in matchende bikini's over het strand. Het zou vanaf vandaag allemaal moeten kunnen, als het geen 1 april was geweest. Elk jaar proberen bedrijven elkaar te overtreffen met de beste 1 aprilgrap. Van nieuwe producten tot bijzondere acties: deze grappen spanden dit jaar de kroon.

James Bondfilm

Massaal reageerden mensen op de Facebookpost van IJburg TV. Bij opnames voor de nieuwste James Bondfilm waren zogenaamd nog 200 figuranten nodig. Acteerervaring was niet nodig. De figuranten konden zich vandaag melden bij restaurant Caῆa in IJburg.

Enthousiastelingen reageerden op de post en tipten hun vrienden. Ondanks waarschuwingen van anderen, gelooft een enkeling nog steeds kans te maken op een glansrolletje.

"We hebben een paar e-mailtjes gehad en ikzelf meerdere privéberichten via Facebook', vertelt de eigenaar van het restaurant, Taner Can. "Gisteravond was een vriend van mij hier te gast. Hij is groot James Bondfan en was serieus van plan om vandaag te komen. Ik kon bijna niet geloven dat hij in de grap trapte", lacht Can. "Uiteindelijk heb ik hem maar verteld dat het écht een 1 aprilgrap is." Of er nog veel mensen gaan komen vanmiddag, weet Can niet, maar de grap van IJburg TV is in ieder geval goed voor zijn restaurant.

Nieuwe yoghurt

De grap van de Zuivelhoeve sloeg in als een bom. Op Facebook deed het bedrijf een oproep voor testpersonen om een nieuwe yoghurt, met de likeur Licor 43, te proberen. Het bericht werd ruim duizend keer gedeeld en kreeg meer dan 26.000 reacties. Vandaag liet de Zuivelhoeve weten dat het nieuws helaas te mooi is om waar te zijn. Om de teleurstelling bij fans wat te verzachten, geeft de Zuivelhoeve nu 43 producten weg aan de persoon die de leukste reactie plaatste.

Geen rolkoffertjes

Groningen Airport Eelde kwam met een streng persbericht. Ze zouden rolkoffertjes van het vliegveld gaan weren. "Omdat ze de vloer beschadigen en te veel lawaai maken", schreef het vliegveld in een persbericht. Passagiers zouden per 1 april alleen nog koffertjes met lucht gevulde of rubberen wielen mogen meenemen. Wie toch een 'gewoon' koffertje meeneemt, riskeert een wielklem.

De meeste reizigers trapten niet in de grap, maar waren wel in voor een lolletje. Op Facebook dachten ze mee over oplossingen voor 'lawaaierige schoenen' en andere spullen die het vliegveld zouden kunnen beschadigen.

Matchende bikini's

Samen met je partner over het strand flaneren in matchende bikini's. Hunkemöller komt met een nieuwe badmodelijn, met dezelfde broekjes voor mannen en vrouwen.

Het enige dat je volgens het lingeriemerk nodig hebt, is een beetje lef. In maar liefst 5600 reacties spraken vrouwen én mannen hun voorkeur over bikinibroekjes uit.

Paasbitterballen

Wie deze week op zoek is gegaan naar de speciale Paasbitterballen van Mora, is met lege handen thuisgekomen. De bitterballen in de vorm van een ei waren een grap van het merk. Net als bij de nieuwe yoghurt van de Zuivelhoeve, zagen klanten wel toekomst in het nepproduct.

Met je baby in de Python

Te mooi om waar te zijn voor Eftelingfans: samen met je baby in de achtbaan. Het pretpark ontwierp een speciaal babyzitje voor de 1 aprilgrap. Bekijk de video hieronder (via EditieNL).

De Efteling kwam dit jaar met een wel heel goed uitgevoerde grap. Een speciaal ontworpen maxicosi zou het mogelijk maken om samen met je baby in de Python te gaan (via EditieNL).

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore