Nederland

Drie verdachten opgepakt voor liquidatie broer kroongetuige

31 maart 2018 15:24 Aangepast: 31 maart 2018 19:29
Beeld © ANP

De politie heeft drie verdachten opgepakt voor de liquidatie van Reduan Bakkali. Gisteravond werd de hoofdverdachte opgepakt. Vannacht en vanmorgen volgden nog twee aanhoudingen.

Dat meldt de politie. Nabil Bakkali is kroongetuige in de zaak tegen de Mocro-maffia uit Amsterdam en Utrecht. Zijn broer Reduan werd donderdagochtend in Amsterdam doodgeschoten op zijn werk. Het is voor zover bekend voor het eerst in Nederland dat een familielid van een kroongetuige om het leven wordt gebracht.

DNA-match

Op de plaats waar Reduan Bakkali werd vermoord, werd DNA aangetroffen. Dat DNA kwam overeen met profiel in de databank. Uit onderzoek bleek vervolgens dat de 41-jarige verdachte in Hilversum zou verblijven. 

ZIE OOK: Doodgeschoten broer kroongetuige kreeg 'beperkte vorm' van beveiliging

Vannacht is op de A13 een tweede verdachte aangehouden. Dit is een 34-jarige man. Vanmorgen is een derde verdachte, een 31-jarige man, aangehouden in het Westland. De politie verdenkt deze twee van wapenbezit en medeplichtigheid. Er zijn meerdere meerdere automatische- en handvuurwapens in beslag genomen.

Dit is wat we weten van de Mocro-maffia:

De Mocro-maffia werd een begrip na de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt, eind 2012. Daarna volgde een hele reeks liquidaties, vaak in Amsterdam, maar ook daarbuiten.

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore