Ga naar de inhoud
Nederland

Voetbalclub herdenkt vermoorde Reduan: 'Ik dacht dat het een geintje was toen ik het hoorde'

Vanochtend hield Zaterdag 5 (in geel) een minuut stilte voor Reduan, samen met tegenstanders en teamgenoten Beeld © RTL Nieuws

Geschokt zijn ze, de teamleden van Zaterdag 5 bij voetbalclub Domstad Majella. De liquidatie van hun oud-teamgenoot Reduan Bakkali hakt erin. "Het is zo'n verlies, voor ons, voor zijn familie, voor zijn twee kinderen."

Bakkali werd eerder deze week doodgeschoten bij de NDSM-werf in Amsterdam. Hij was de broer van Nabil Bakkali, die kroongetuige is voor een reeks liquidaties in Amsterdam en Utrecht die worden toegeschreven aan de Mocro-maffia. De politie heeft inmiddels drie verdachten aangehouden.

Geintje

"Een zeer betrokken vrolijke jongen", noemt het bestuur van Domstad de 41-jarige Red op hun website. "Hij hield van een biertje en liep voorop in de polonaise." Bakkali voetbalde sinds 2001 bij Domstad Majella. Eind 2015 veranderde dat: zijn nieuwe eigen zaak en verhuizing naar Amsterdam combineerden lastig met zijn lievelingssport. Wel bleef hij betrokken bij de club, bijvoorbeeld als shirtsponsor.

Miniatuurvoorbeeld
Proosten op Reduan Bakkali met een baco, zijn favoriete drankje.

Heel apart en dubbel, noemt teamgenoot Griffin Vink het om Reduan te herdenken. "Het is alsof we in een film zitten. Ik dacht dat het een geintje was toen ik het via-via hoorde. Ik zette het nieuws in onze groepsapp en daarin waren de reacties net zo ongelovig. Ik kan nog steeds niet beseffen wat er is gebeurd."

Op handen gedragen

Er wordt geproost met baco's, het favoriete drankje van hun oud-teamgenoot. Vink vindt het mooi Reduan zo te herdenken, maar ook heel dubbel. "De meeste oud-teamgenoten zijn aanwezig, dat doet je toch wel wat van binnen. Maar het is zo'n verlies, voor ons, voor zijn familie, voor zijn twee kinderen."

Red was de enige Marokkaan in het team, zegt Vink. "We droegen hem op handen en hij ons. Er was wederzijds respect, dat is apart in deze tijd. Hij was een eerlijke jongen en de enige Marokkaan die ik ken die goed kon klaverjassen. "

Moordenaar op video

De politie heeft scherpe beelden van de schutter die Reduan Bakkali om het leven bracht.

Meer op rtlnieuws.nl: