Nederland

Familielid kroongetuige Mocro-maffia uit huis gehaald

30 maart 2018 16:37 Aangepast: 01 mei 2018 18:24
Beeld © ANP

Familieleden van kroongetuige Nabil Bakkali zijn afgelopen nacht door zwaarbewapende agenten uit een huis gehaald. Het gaat om een topman in het bedrijfsleven. Het is niet bekend waar hij en zijn gezin naartoe zijn gebracht.

De politie en het Openbaar Ministerie willen niet reageren op de actie. Bakkali is kroongetuige in de zaak tegen de Mocro-maffia uit Amsterdam en Utrecht. Zijn broer Reduan werd gisterochtend in Amsterdam doodgeschoten op zijn werk. Het is voor zover bekend voor het eerst in Nederland dat een familielid van een kroongetuige om het leven wordt gebracht.

ZIE OOK: Doodgeschoten broer kroongetuige kreeg 'beperkte vorm' van beveiliging

Na de moord op de broer van een belangrijke kroongetuige tegen de Mocro-maffia zijn de dader of daders op de vlucht geslagen in een auto die eind januari is gestolen in Nieuwegein. Dat heeft de politie inmiddels bekendgemaakt. Op die wagen zaten vervalste kentekenplaten van een andere auto. Volgens de politie heeft de zwarte Seat Leon met het kenteken 45-XX-SX mogelijk een tijdje in het Gooi gereden of geparkeerd gestaan.

De politie is dringend op zoek naar getuigen die vlak voor, tijdens of kort na de moord op Reduan iets verdachts hebben gezien of iemand in de vluchtauto hebben zien rijden. De auto werd later uitgebrand teruggevonden.

Dit weten we over de Mocro-maffia:

De dood van de broer van de kroongetuige vormt een nieuw dieptepunt in een lange reeks liquidaties in de Amsterdam. In de video zie je wat we weten van de 'Mocro-maffia'.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore