Nederland

Moord op broer kroongetuige 'haarscherp' gefilmd

30 maart 2018 10:35 Aangepast: 01 mei 2018 17:15
Beeld © ANP

De moord op de broer van kroongetuige Nabil Bakkali is vastgelegd op camera's. Het is nog niet duidelijk of het OM de beelden naar buiten gaat brengen. De dader is nog spoorloos.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat er camerabeelden zijn, na een bericht hierover van De Telegraaf. Het OM moet de beslissing over het publiceren van de beelden nog nemen. 

Haarscherp te zien

De Telegraaf meldt dat de schutter op het beeldmateriaal, afkomstig van beveiligingscamera's in het bedrijfspand aan de Tt. Melissaweg in Amsterdam-Noord, haarscherp is te zien.

De 41-jarige Reduan Bakkali werd gisterochtend iets na 08.30 uur in zijn bedrijf doodgeschoten. Dit nadat een week geleden bekend was geworden dat zijn broer verklaringen heeft afgelegd tegen de zogeheten Mocro-maffia. Het is voor zover bekend voor het eerst in Nederland dat een familielid van een kroongetuige om het leven wordt gebracht.

'Zelf voor gekozen'

Een woordvoerder van het OM heeft gesprekken gevoerd met de familie van de kroongetuige over de beveiliging, liet een woordvoerder gisteren aan RTL Nieuws weten. "Daarbij hebben we een aantal voorstellen gedaan wat betreft de beveiliging. Het slachtoffer van vandaag heeft er zelf voor gekozen daar beperkt gebruik van te willen maken."

Het OM wil niet zeggen wat deze beperkte vorm van beveiliging precies inhoudt. Het slachtoffer had geen strafblad en was geen bekende van de politie. 

Dit is wat we weten over de Mocro-maffia

De dood van de broer van de kroongetuige vormt een nieuw dieptepunt in een lange reeks liquidaties in de Amsterdam. In de video zie je wat we weten van de 'Mocro-maffia'.    

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore