Nederland

'Zonvakantie op de tocht voor half miljoen Nederlanders'

30 maart 2018 04:25 Aangepast: 30 maart 2018 06:07
Schiphol barst op piekdagen geregeld uit zijn voegen Beeld © ANP

Een half miljoen Nederlandse toeristen dreigen hun vliegvakantie te moeten missen doordat Schiphol vol zit, en bijna alle andere vliegvelden ook.

Verschillende reisorganisaties zoals TUI en Corendon, zien echter op Schiphol nog wel degelijk ruimte, en sleepten het vliegveld voor de rechter, meldt de Telegraaf. Afgelopen winter heeft Schiphol namelijk 2700 vluchten minder uitgevoerd dan toegestaan. De operators willen nu dat Schiphol die tijdslots alsnog komende zomer inzet. 

Het maximumaantal vluchten wordt nu al overschreden 

Het is op Schiphol een stuk drukker dan je denkt

Alleen in Maastricht nog ruimte

Gebeurt dat niet dan worden 500.000 vakantiegangers de dupe, zeggen zij in de krant. Uitwijken naar andere vliegvelden is nauwelijks mogelijk. Alleen in Maastricht is er nog ruimte voor meer vluchten. Mensen hebben de vluchten wel al geboekt, maar die dreigen nu te worden geannuleerd.

Andere jaren hevelde Schiphol wel altijd ongebruikte tijdslots uit de winter over naar de zomer, maar dit jaar wil de luchthaven daar niet aan om de topdrukte in de zomer beter te kunnen managen. Laf, vinden de reisorganisaties: "Schiphol wil kennelijk negatieve publiciteit voorkomen, maar dat is niet ons probleem."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore