Ga naar de inhoud
Nederland

Broer kroongetuige Mocro-maffia doodgeschoten in Amsterdam

De plek waar Reduan Bakkali werd doodgeschoten. Beeld © ANP

De man die vanochtend is doodgeschoten in Amsterdam-Noord is een broer van kroongetuige Nabil Bakkali. Het Openbaar Ministerie had de deal met de kroongetuige afgelopen vrijdag bekendgemaakt.

De kroongetuige heeft een reeks verklaringen afgelegd tegen kopstukken van de zogeheten Mocro-maffia, werd vrijdag bekend bij een persconferentie. Het OM noemde het bij die gelegenheid een belangrijke doorbraak in de strijd tegen het zware geweld in de onderwereld. 

Neergeschoten op NDSM-werf

Volgens Het Parool werd sinds vrijdag al gespeculeerd dat familieleden van de kroongetuige zouden worden doodgeschoten. 

Vanochtend rond 09:00 uur werd duidelijk dat er een man was doodgeschoten bij de NDSM-werf. Naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf en Het Parool bevestigde de politie rond het middaguur dat het inderdaad om de broer van de kroongetuige gaat. 

De politie heeft de omgeving afgezet en is met onderzoek bezig. Een paar straten verder werd een auto brandend aangetroffen.

'Mocro-maffia'

De afgelopen vijf jaar hebben meerdere moorden plaatsgevonden onder een nieuwe, relatief jonge generatie criminelen. Een aantal schutters is gepakt en berecht, maar de opdrachtgevers bleven buiten schot. De kroongetuige zou daar verandering in brengen, zei het OM. 

Dit is wat we weten over de Mocro-maffia

De Mocro-maffia werd een begrip na de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt, eind 2012. Daarna volgde een hele reeks liquidaties, vaak in Amsterdam, maar ook daarbuiten.

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron: RTL Nieuws