Nederland

Politie geeft foto's vrij van verdachten reeks Utrechtse liquidaties

26 maart 2018 18:56 Aangepast: 28 april 2018 03:29
Vermeende opdrachtgever Ridouan Taghi. Beeld © Politie

De politie heeft twee vermeende daders van liquidaties in Utrecht op de Nationale Opsporingslijst gezet. Het gaat om Ridouan Taghi uit Vianen en om Said Razzouki uit Utrecht. Kroongetuige Nabil B. heeft de twee aangewezen als opdrachtgevers in een reeks liquidaties.

De 40-jarige Taghi wordt gezien als de leidende figuur, de 45-jarige Said Razzouki (foto rechts) zou zijn hulp zijn. Voor de gouden tip die zorgt voor de aanhouding van een van de twee

Miniatuurvoorbeeld

 mannen, is 25.000 euro uitgeloofd.

Kroongetuige

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte vrijdag bekend dat het een deal heeft gesloten met kroongetuige Nabil B. (30). Hij geldt als verdachte in het onderzoek naar de liquidatie van Hakim Changachi, die op 12 januari vorig jaar in Utrecht werd doodgeschoten.

De moord was volgens het OM een vergissing; de dadergroep had eigenlijk Khalid H. op het oog. Kroongetuige Nabil B. zegt last van zijn geweten te hebben gekregen toen bleek dat niet Khalid H. was gedood maar Changachi. Hij was goed bevriend met de familie Changachi. B. heeft verklaard dat Redouan Taghi de opdrachtgever is geweest.

Twee mannen vast

​Taghi wees afgelopen vrijdag alle beschuldigingen van Nabil B. van de hand. Zijn advocaat, Inez Weski, schreef in een persverklaring dat de beschuldigingen op fictie gebaseerd lijken te zijn'. De afgelopen jaren is volgens Weski de 'wildste informatie over Taghi verspreid'.

Twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de moordpoging op Khalid H., Jerrel Z. en Marciano D., zitten vast. Zij werden twee dagen later na een wilde achtervolging door de politie aangehouden. Volgens het OM maakte het tweetal deel uit van een moordcommando, dat op weg was het eigenlijke doelwit Khalid H. te liquideren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`