Nederland

Werkstraffen tot 180 uur geëist tegen jongens die homostel mishandelden

26 maart 2018 18:03 Aangepast: 28 april 2018 01:57
De slachtoffers Ronnie en Jasper.

Het Openbaar Ministerie heeft werkstraffen tot 180 uur geëist tegen de vier minderjarige jongens die in april vorig jaar een homostel in Arnhem mishandelden. De eis valt relatief laag uit, omdat niet bewezen is dat discriminatie het motief is geweest voor het geweld.

De vechtpartij zou zijn begonnen met opmerkingen over en weer, waarbij de verdachten zich kwetsend uitlieten over de seksuele geaardheid van het homostel Jasper Vernes-Sewratan (35) en Ronnie Sewratan-Vernes. De aanklager heeft er bij zijn eis wel rekening mee gehouden dat er sprake was van discriminerende woorden.

Ook zegt slachtoffer Ronnie te zijn bewerkt met een betonschaar. Hij raakte meerdere tanden kwijt, maar deskundigen konden niet onomstotelijk vaststellen dat het letsel is ontstaan door het slaan met dit gereedschap. Wel had een van de verdachten een betonschaar mee. 

Zwaar lichamelijk letsel

Drie verdachten zijn inmiddels 17 jaar, de andere is 15. Een van de verdachten is volgens de aanklager schuldig aan openlijk geweld met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Tegen hem werd 180 uur geëist. De jongste verdachte hoorde een werkstraf van 120 uur, waarvan 20 voorwaardelijk, tegen zich eisen. De uitspraak is over twee weken. 

Jasper Vernes-Sewratan (35) en Ronnie Sewratan-Vernes (31) over het geweld:

"Dit verwacht je niet in 2017."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`