Nederland

Edwin Evers stopt na 21 jaar met ochtendshow bij Radio 538

23 maart 2018 09:02 Aangepast: 25 april 2018 23:25
Edwin Evers. Beeld © ANP

Slecht nieuws voor de luisteraars van de 538-radioshow Evers Staat Op. Na 21 jaar gaat Edwin Evers, de presentator van het programma, er mee stoppen. Dat maakte hij zojuist in zijn uitzending bekend. "Ik kijk uit naar een ander leven waarin ik hopelijk meer ruimte ga krijgen om me bezig te houden met het schrijven en het maken van muziek"

"Na ruim twee decennia ochtendradio wil ik mij herbezinnen en nadenken over de toekomst. Ik kijk uit naar een ander leven waarin ik hopelijk meer ruimte ga krijgen om me bezig te houden met het schrijven en het maken van muziek, alvorens ik eventueel zou beginnen aan een nieuw radioavontuur. En we zijn er nog tot aan het einde van dit jaar", zei Evers in een verklaring.

ZIE OOK: 12 mooiste Evers Staat Op-momenten

Evers begon 21 jaar geleden met Evers Staat Op bij 3FM. Hij maakte in 2000 de overstap naar Radio 538. 

Op de site van radio 538 staat een verklaring van Evers te lezen:

'Beslissing tijd geleden genomen'

 

"Na 21 jaar Evers Staat Op kijk ik terug op een waanzinnige periode uit mijn leven. Ik ben trots op wat we met dit radioteam gedaan hebben: de ochtendshow is tot het einde het best beluisterde radioprogramma van Nederland. De beslissing om eind dit jaar te stoppen, heb ik een tijd geleden genomen. Ik moest aan het idee wennen, maar vond het belangrijk om dit besluit zelf te kunnen nemen. Na ruim twee decennia ochtendradio wil ik mij herbezinnen en nadenken over de toekomst. Ik kijk uit naar een ander leven waarin ik hopelijk meer ruimte ga krijgen om me bezig te houden met het schrijven en het maken van muziek voordat ik eventueel zou beginnen aan een nieuw radioavontuur. En we zijn er nog tot aan het einde van dit jaar!‘

Zijn collega-dj bij 538, Coen Swijnenberg, kan het nog niet helemaal bevatten:

'Flabbergasted'

En ook bij verschillende luisteraars komt het nieuws over het einde van Evers Staat Op hard aan:

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore