Ga naar de inhoud
Nederland

CBR komt met theorie-examen in avond

Beeld © ANP

Goed nieuws voor wie overdag weinig tijd heeft. Het theorie-examen voor de auto, motor en bromfiets kan vanaf 1 mei ook in de avond worden gemaakt. Het gaat vooralsnog om een proef van zes maanden.

De proef start in de locaties in Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Rijswijk en Groningen, meldt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Later komen er nog locaties bij.

Toeslag betalen

Tijdens de proef kunnen kandidaten op de betreffende locaties ook tussen 16:00 en 21:30 uur het theorie-examen afleggen. Wie dat wil moet dan wel zelf het examen reserveren op Mijn CBR. Voor examens vanaf 18:00 uur betalen zij een toeslag van 4,45 euro.

Kandidaten die een individueel theorie-examen willen doen, kunnen ook op de betreffende locaties in de avond terecht. Tot 18.00 uur kunnen er ook beroepsexamens worden gemaakt, die de kandidaat zelf of via de opleider reserveert.

Het CBR wil met de proef kijken aan wat voor openingstijden kandidaten behoefte hebben en of ze bereid zijn een toeslag te betalen voor een examen in de avonduren.

Meer op rtlnieuws.nl: