Nederland

Gedrogeerd en verkracht in Antwerpen: 'Nachtmerrie die waarheid is geworden'

21 maart 2018 04:19 Aangepast: 23 april 2018 01:58
De vrouwen werden bedwelmd bij een feest in discotheek Roxy. Beeld © ANP

De Nederlandse vrouwen (21 en 22) die slachtoffer werden van een groepsverkrachting in een hotel in Antwerpen, zijn boos op de eigenaar van het hotel. De beveiliging was juist niet op orde, zegt een van de slachtoffers in De Telegraaf. "Er waren geen camera's en er waren geen codes om binnen te komen."

De eigenaar van het hotel had tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad gezegd dat de jonge vrouwen hun belagers waarschijnlijk zelf binnen hadden gelaten. Die opmerking is hard aangekomen bij de slachtoffers. Volgens hen probeert de hoteleigenaar de verantwoordelijkheid af te schuiven. Ze zijn 'superboos en verdrietig'.

ZIE OOK: Nederlandse vrouwen gedrogeerd en verkracht in Antwerpen

Een van de slachtoffers zegt tegen De Telegraaf dat ze niet wil terugdenken aan de verkrachting. "Ik wil de nacht niet herbeleven. Ik voel me verschrikkelijk en mijn beste vriendinnetje ook."

De vrouwen werden in de nacht van vrijdag op zaterdag bedwelmd in een discotheek en daarna seksueel misbruikt in hun hotelkamer. Mogelijk waren ze verdoofd met een slaapmiddel. "Het was een waas. We konden ons niet verzetten. We konden helemaal niets. We hebben elkaar vaag gehoord. Het is voor ons een nachtmerrie die waarheid is geworden. Het enige wat we nu willen is rust."

Onder invloed

De eigenaar van het hotel bevestigt dat er geen camera's hangen in het hotel. Wel is er 24 uur per dag bewaking, zegt hij. Volgens hem kwamen de vrouwen rond half 5 's nachts bij het hotel met twee mannen. Ze waren weliswaar onder invloed, 'maar het is niet zo dat ze bewusteloos over de schouder hingen'.

Een van de meegekomen mannen zou daarna - buiten het oog van de beveiliging - enkele handlangers hebben binnengelaten. De politie heeft intussen vier verdachten gearresteerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore