Nederland

Weduwe van per ongeluk doodgeschoten commando sprak met schutter

20 maart 2018 00:50 Aangepast: 20 maart 2018 11:48
Sander Klap Beeld © RTL

De weduwe van commando Sander Klap heeft gesproken met de man die haar echtgenoot in 2016 per ongeluk doodschoot bij een militaire oefening in het Brabantse Ossendrecht. In dat gesprek heeft Jessica Heeren de schutter verzekerd dat ze hem niets kwalijk neemt.

De 35-jarige Klap kwam twee jaar geleden om het leven in de zogenoemde 'kuil des doods' van de politieacademie in Ossendrecht. Die schietbaan bleek totaal ongeschikt voor de oefening waar Klap aan deelnam.

ZIE OOK: Nabestaanden op schietbaan gedode commando eisen schadevergoeding

In de kuil des doods werd namelijk getraind met echte kogels en flinterdunne wanden. Het ging dan ook vreselijk mis toen een collega door een wand schoot terwijl Klap aan de andere kant stond. Hij werd dodelijk geraakt.

'Niet expres gedaan'

Weduwe Jessica Heeren sprak met de man die het dodelijke schot afvuurde. Ze koestert geen wrok tegen hem, vertelde ze gisteravond bij RTL Late Night. "Hij heeft dit niet expres gedaan. Hij heeft gedaan wat van hem gevraagd werd. Ik wilde hem dat graag persoonlijk zeggen, omdat hij deze gebeurtenis de rest van zijn leven met zich mee moet dragen."

Ze vond het 'heel fijn' om de man te ontmoeten. "Dat vond ik niet moeilijk. Juist omdat ik nu eindelijk het gezicht zag bij de persoon. Ik heb hem recht in zijn ogen kunnen aankijken."

Teleurgesteld in Defensie

Heeren en de andere nabestaanden van Klap zijn wel teleurgesteld in de oorverdovende stilte vanuit Defensie. Het blijkt tot nu toe erg moeilijk om een regeling te treffen met Defensie, terwijl bekend is dat de schietbaan in Ossendrecht vanwege de veiligheid al geruime tijd ter discussie staat. Volgens de nabestaanden neemt de legertop haar verantwoordelijk niet voor het ongeluk.

Heeren hoopt dat Defensie oprechte excuses maakt en zijn fouten erkent. Aan RTL Late Night laat Defensie weten dat het verantwoordelijk neemt voor het ongeluk en 'aansprakelijk is voor het ongeval dat Klap is overkomen'. Defensie is daarover in overleg met de nabestaanden, laat de organisatie nog weten. 

Defensie erkent aansprakelijkheid voor dood commando Sander Klap

Het ministerie van Defensie heeft voor het eerst erkend dat het aansprakelijk is voor de dood van commando Sander Klap.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore