Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nederland

Te koop: Utrechtse seksboten á 10.000 euro

15 juni 2016 17:49 Aangepast: 31 juli 2017 05:00
De laatste ramen van de prostitutieboten zijn in 2013 gesloten. Beeld © ANP

Wanhopig op zoek naar een studentenkamer? Of heb je überhaupt interesse in relatief goedkope woonruimte in een alsmaar duurder wordende stad? Dan zijn deze woonboten misschien wat voor jou. Eén ding: het zijn wel voormalige peeskamers.

Nu definitief is dat alle 34 prostitutieboten weg moeten van het Zandpad in Utrecht, proberen sommige eigenaren hun woonboot te verkopen. Op Marktplaats biedt één van hen zes woonarken aan voor 10.000 euro per stuk.

Thumbnail

Eigen douche en airco

De woonboten zijn gebouwd in de jaren 70 en zijn ongeveer 15 bij 5 meter groot. Ideaal voor studentenkamers misschien? De circa 75 vierkante meter is in ieder geval ingedeeld in losse units met ieder hun eigen keuken, toilet, douche en airco.

Wel moet je dan nog een ligplaatsvergunning van ongeveer 510 euro per jaar aftikken (6,80 euro per vierkante meter in Utrecht). Maar omdat de woonboten op de huidige plek weg moeten en in Utrecht de wachtlijst voor woonbootvergunningen al jaren vol zit, zul je waarschijnlijk buiten de gemeentegrenzen moeten zoeken naar een ligplaats.

Thumbnail

Thumbnail

Foto's: Marktplaats

Mogelijk gaat het om dezelfde woonboten die vorig jaar augustus voor een zelfde prijs te koop stonden op de verkoopsite. Toen werden ze aangeboden door ene Jeff uit Bosch en Duin, ditmaal noemt de verkoper (2 weken actief op Marktplaats) zich simpelweg 'B.'. Hij laat weten dat de zes woonarken nu zo'n 5 weken te koop staan en er behoorlijk wat interesse is.

Nieuwe Zandpad

Voormalig Zandpad-exploitant Wegra, eigenaar van de meeste boten, laat RTL Z weten dat zijn arken in ieder geval niet te koop staan. De exploitant vocht het gemeentebesluit om de vergunningen voor de prostitutieboten aan het Zandpad in te trekken tevergeefs aan, tot aan de hoogste instantie.

De gemeente Utrecht gaat haaks op de Vecht een nieuwe prostitutiestraat van maximaal 145 ramen aanleggen, genaamd het Nieuwe Zandpad.

En voor wie toch nog twijfelt door de geschiedenis van de woonboten:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore