Nederland

Maarten van der Weijden zwemt 80 kilometer voor goed doel

25 juni 2017 21:59 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Van der Weijden na zijn finish. Beeld © ANP

Langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden heeft in bijna 24 uur tijd de ongelooflijke afstand van 80 kilometer gezwommen van Amsterdam naar Rotterdam.

Van der Weijden startte zaterdagavond om 19.00 uur in de hoofdstad vanaf het IJ. De zwemtocht ging vervolgens langs de Nieuwe Meer, Oude Wetering, Alphen aan de Rijn en Gouda, met als eindpunt de haven van Rotterdam. Daar kwam hij tegen 18.30 uur moe maar voldaan aan.

Onderweg kreeg de Olympisch zwemkampioen van 2008 te maken met de nodige tegenslag. Vooral de tegenwind speelden hem op verschillende stukken parten. Ook werd er water geloosd ter hoogte van Waddinxveen, wat voor stroming zorgde.

Alleen bij sluizen moest hij even het water uit. Normaal gesproken is zwemmen in rivieren en kanalen in principe verboden, maar voor de actie was toestemming gegeven.

Geld opgehaald

Het was de bedoeling dat de zwemmer om 15.00 uur zou aankomen voor de start van Like2Swim, een zwemevenement voor het goede doel in Rotterdam. Dat redde hij dus niet, maar wel haalde hij meer dan 6000 euro op voor kinderen met kampen met luchtwegproblemen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore