Nederland

Nederlandse vrouwen gedrogeerd en verkracht in Antwerpen

19 maart 2018 04:19 Aangepast: 20 april 2018 01:57
Beeld © ANP

Twee Nederlandse vrouwen (21 en 22) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag slachtoffer geworden van een groepsverkrachting in Antwerpen. Ze werden bedwelmd in een discotheek en daarna seksueel misbruikt door vijf mannen in hun hotelkamer.

"We weten nog dat we in de discotheek waren. Daarna is er één zwart gat", verklaarde een van de slachtoffers aan de Belgische politie. Mogelijk zijn de vrouwen verdoofd met een slaapmiddel, schrijft Het Nieuwsblad.

Volgens de krant verbleven de vrouwen in een prestigieus hotel in het centrum van Antwerpen. Een van de mannen zou met hen zijn meegegaan en daarna de anderen stiekem hebben binnengelaten. Toen ze 's ochtends vroeg naar buiten slopen, werden de vijf opgemerkt door een verbaasde receptioniste van het hotel.

Drie aanhoudingen

De Nederlandse vrouwen kregen in de uren daarna langzaam maar zeker hun herinneringen terug. Vervolgens werd de politie gealarmeerd. Die heeft tot nu toe drie verdachten aangehouden. Naar de twee anderen wordt nog gezocht.

De vrouwen waren aanwezig bij een feest met rapper Ronnie Flex in discotheek Roxy. De organisatie van dat feest zegt dat hen niets is opgevallen. "Niemand is onze beveiligers komen waarschuwen. Anders hadden we zeker ingegrepen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`