Ga naar de inhoud
Nederland

Raad van Moskeeën: 'Doe aangifte tegen Wilders om campagnevideo'

Geert Wilders was vandaag op campagne in Spijkenisse. Beeld © ANP

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland roept moslims in Nederland op om aangifte te doen tegen Geert Wilders en tegen de NPO. De reden is een campagnevideo van de PVV.

In die campagnespot zegt de PVV dat de islam staat voor terreur en haat tegen vrouwen, joden en homo's. Aan het einde van het spotje staat de tekst 'islam is dodelijk' in rode letters, terwijl er bloed over het scherm druipt.

ZIE OOK: Haagse leiders in spanning voor verkiezingen: er staat wat op het spel

Het spotje werd donderdag uitgezonden in de zendtijd voor politieke partijen bij de NPO en gedeeld door Wilders op Twitter.

Aangifte doen

Volgens de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland gaat de video van Wilders veel te ver. "We zijn niet alleen geschrokken van de inhoud van het filmpje, maar ook van het feit dat het normaal is dat het uitgezonden wordt", zegt Saïd Bouharrou van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland tegen RTL Nieuws. "Wilders gaat steeds een stapje verder. We hebben uit onze achterban veel verontruste en angstige reacties gekregen."

De organisatie roept daarom iedereen op om aangifte te doen tegen de PVV-leider en ook tegen de NPO, waar het spotje werd uitgezonden. "Als je dit zo gaat uitzenden, dan is dat nogal wat. Dit is naar onze mening oproepen tot haat. De NPO heeft een verantwoordelijkheid, ook voor een boodschap die niet van hen afkomstig is."

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland gaat volgende week ook zelf aangifte doen tegen Wilders en de NPO. Als het kan samen met andere organisaties. Intussen roept Bouharrou ook op om woensdag te gaan stemmen. "Dat is het machtigste wapen dat je hebt."

'Niemand zal me stoppen'

In Den Haag deden verschillende partijen al aangifte tegen Wilders. Het gaat om Partij van de Eenheid, Islam Democraten en NIDA, meldt Omroep West.

Wilders zelf reageert op Twitter op de oproep om aangifte te doen. "Niemand zal me weerhouden de waarheid over de islam te verkondigen. Geen aangiften, geen doodsbedreigingen, geen Al Qaida, geen laffe collega-politici, geen moskee-verenigingen. Niemand. Nooit."