Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.
Nederland

Miljoenen euro's kostend project mislukt: plastic inzamelen werkt niet

05 oktober 2016 07:22 Aangepast: 05 oktober 2016 07:42

Het PlasticHeroes-project, waarbij burgers wordt gevraagd om plastic verpakkingen apart aan te bieden voor recycling, werkt nauwelijks. Het systeem dat jaarlijks tientallen miljoenen kost, werkt minder goed dan statiegeld op grote flessen.

In 2013 werd 50 kiloton aan plastic verpakkingen opnieuw gebruikt, op een totale hoeveelheid van minimaal 268 kiloton. Dat is slechts 19 procent, schrijft Recycling Netwerk, een coalitie van milieu- en natuurorganisaties, aan de Tweede Kamer. Vandaag wordt in het parlement gesproken over recycling.

Geld toe

Ondanks alle was- en sorteeractiviteiten wordt slechts een beperkt deel van het resterende plastic afval gerecycled. Het grootste deel van de output van de sorteerfabrieken blijkt zelfs onverkoopbaar en wordt met geld toe afgezet voor 'nuttige toepassingen' of wordt opgeslagen.

Dat komt omdat de kwaliteit van het ingezamelde plastic slecht is. Het Recycling Netwerk pleit voor uitbreiding van het statiegeldsysteem, met ook de kleine plasticĀ frisdrankflesjes.

Meer op rtlnieuws.nl:
Bedrijf verdient miljoenen aan recyclen (mede) door stagiair

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore