Nederland

PSV gehuldigd op vol Stadhuisplein in Eindhoven

16 april 2018 20:19 Aangepast: 16 april 2018 21:10
De spelers van PSV worden gehuldigd op het bordes van het stadhuis na het behalen van de landstitel. Beeld © ANP

De spelers van PSV zijn gehuldigd op het Stadhuisplein in Eindhoven. Daar stonden 20.000 fans die helemaal uit hun dak gingen na het behalen van de 24e landstitel.

Na een tocht op de platte kar door de stad, toonde aanvoerder Marco van Ginkel kort na 19.00 uur de schaal aan de toegestroomde PSV-fans op het plein. Uit handen van burgemeester John Jorritsma kreeg Van Ginkel een beker. Fans vierden de overwinning met het gezamenlijk meezingen van het originele clublied. Het nodige vuurwerk, inclusief rookontwikkeling, maakte de sfeer nog wat feestelijker. ,,Het is elke keer weer geweldig'', zei spits Luuk de Jong na de huldiging.

Bekijk de beelden van de huldiging:

 

Bomvol

Het Stadhuisplein in Eindhoven stond al uren voor de uitreiking bomvol en werd afgesloten voor publiek. Ook langs de route van de platte kar en op de Markt en op het 18 Septemberplein was het druk. De gemeente telde in totaal 65.000 mensen in het Eindhovense stadscentrum.

De tocht was volgens PSV-trainer Phillip Cocu geweldig. "Het blijft een fantastische rit. Dit zijn hele speciale momenten. Als je ziet wat je teweeg kunt brengen met voetbal. De titel krijg je nooit cadeau, dat vergt veel opofferingen en die hebben we allemaal geleverd. Dit feest is de beloning voor een fantastische prestatie", zei hij. 

Miniatuurvoorbeeld

PSV supporters begroeten de platte kar met de PSV-selectie.

Jongensdroom

Voor burgemeester John Jorritsma van Eindhoven kwam een jongensdroom uit omdat hij PSV een beker mocht uitreiken, bekende hij. Het is voor het eerst dat Jorritsma burgemeester is in Eindhoven dat PSV de landstitel verovert.

Aan de achterzijde van het afgesloten Stadhuisplein werd het even spannend omdat fans door de hekken wisten te breken. Enkelen slaagden er in om alsnog een plekje te bemachtigen op het plein, waarna de beveiliging de situatie snel onder controle kreeg.

De selectie van PSV vertrok na de huldiging voor een besloten feest naar het Philips Stadion. Volgens de politie zijn er bij de huldiging tot dusver geen grote problemen geweest.

 

`