Nederland

Dotan trekt opnieuw boetekleed aan, maar zegt dat verhaal over fan in vliegtuig wél klopt

16 april 2018 23:26 Aangepast: 17 april 2018 12:11
Dotan herhaalde dat het stom was wat hij had gedaan.

Zanger Dotan trok vanavond bij RTL Late Night verder het boetekleed aan voor alle nep-social media-accounts die hij gebruikte om zichzelf te promoten. Over de verzonnen ontmoeting met een leukemiepatiënt, zei hij: "Ik had toen actie moeten ondernemen. Het is mijn verantwoordelijkheid." Dotan hield vol dat het verhaal over de fan die naast hem zat in het vliegtuig, wél klopte.

Dotan plaatste in 2017 een aantal tweets over een opmerkelijke ontmoeting in het vliegtuig. Hij zou urenlang naast een meisje gezeten hebben dat naar zijn muziek luisterde en groot fan van hem was, maar geen idee had dat hij Dotan was. Voordat hij het vliegtuig verliet, gaf Dotan het meisje een briefje met zijn mailadres erop.

Niet veel later plaatste hij een screenshot van een mail van haar op sociale media. "Ik kan niet geloven dat ik je niet herkende!", was er te lezen. "Blijf alsjeblieft mooie muziek maken en blijf alsjeblieft zo bescheiden als je bent." Het verhaal leverde hem veel media-aandacht op. Ook van dit verhaal wordt aangenomen dat het nep is, maar Dotan zei bij Late Night dat het verhaal wel degelijk waar is.

Bekijk hier het hele gesprek met Dotan in RTL Late Night:

Op sociale media werd hard geoordeeld over het optreden van Dotan in Late Night. Veel twitteraars zeggen weinig vertrouwen in hem te hebben en veel moeite te hebben om hem te geloven.