Nederland

Vermoorde Djamila (12) werd ook seksueel misbruikt

17 april 2018 11:37 Aangepast: 03 mei 2018 00:49
In Hoogeveen werd een stille tocht gehouden voor Djamila. Beeld © Screenshot RTL Nieuws

De 12-jarige Djamila Marissen, het meisje uit Hoogeveen dat vorig jaar werd gewurgd door de vriend van haar moeder, is voor haar dood ook seksueel misbruikt.

Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend. De verdachte is de 47-jarige Freddy D. Hij werd aanvankelijk verdacht van moord. Maar het OM beschuldigt hem nu van doodslag en seksueel misbruik.

Lichaam in kofferbak

D. meldde zich vorig jaar oktober bij het politiebureau in Assen met het lichaam van Djamila in zijn kofferbak. Volgens het OM heeft hij het meisje in het gehucht Punthorst bij Staphorst gewurgd.

De aanklager vroeg eerder om een reconstructie, waarin D. zou voordoen wat hij met Djamila had gedaan. Maar nu D. vorige week opnieuw uitgebreid is verhoord, vindt de officier van justitie dat niet meer nodig.

De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 15 mei. D. zegt dat hij spijt heeft van wat hij heeft gedaan en er elke nacht nachtmerries van te hebben, meldt RTVDrenthe.

Stille tocht voor Djamila:

In Hoogeveen in Drenthe is een stille tocht gehouden voor Djamila. Het meisje van 12 werd vorige week dood gevonden in een auto bij een politiebureau in Assen.