Nederland

OM eist 2,5 jaar cel en tbs voor ontucht op kinderopvang De Bilt

17 april 2018 15:11 Aangepast: 03 mei 2018 01:22
De buitenschoolse opvang waar Bart C. werkte. Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag 2,5 jaar cel en tbs met voorwaarden geëist tegen ontuchtverdachte Bart C. (27). C. zou meerdere meisjes verschillende keren in zijn kruis hebben laten schoppen en naakt laten betasten op een kinderopvang in De Bilt.

"Hij heeft de kinderen gebruikt en misbruikt om zijn seksuele fantasieën uit te leven", aldus de officier van justitie. Het OM stelt dat zeven meisjes over een periode van twee jaar slachtoffer zijn geworden van de praktijken van de verdachte. C. zei vandaag zelf tijdens de behandeling van de strafzaak bij de rechtbank in Utrecht dat zijn gedrag voortkomt uit een fetisj.

Het gaf hem genot als kinderen hem op zijn kruis ploften, schopten of stompten. In een aantal gevallen ging hij een stapje verder en liet hij zich onder meer naakt betasten. C. zat niet zelf aan de kinderen. De weerloze meisjes voelden aan dat het abnormaal was wat ze moesten doen, maar durfden vaak niets te zeggen omdat Bart de 'meester' was. 

De opvangmedewerker bekende eerder al dat hij de twee slachtoffertjes had misbruikt door wie de zaak aan het rollen werd gebracht. Een van de kinderen had ’s avonds tijdens het eten verteld over wat de pedagogisch leider van de BSO had gedaan. 

'Verdachte misbruik ontkende niet'

 

Schuldgevoel

Niet alleen de kinderen, maar hele gezinnen werden erdoor beschadigd. Zo verklaarde een vader dat het leven sindsdien een 'hel' is. Er is volgens hem een schaduw komen te liggen over het onbezorgde gezinsleven. Ouders zitten met een schuldgevoel en zijn ongerust over de toekomst. Ook voelen ze zich machteloos en kwaad. Ze willen dat Bart nooit meer in de buurt van kinderen komt.

"Je bent egoïstisch. Dat voor een paar tellen eigen plezier. En aan het einde van de dag als ik mijn dochter kwam ophalen mij maar glashard vertellen over de leuke dingen die jullie die dag hadden gedaan", aldus een moeder. Hij had de controle moeten houden over zijn 'walgelijke driften', stelt een vader.

De orde van de dag

De verdachte gaf toe dat hij wist dat hij fout bezig was en bood huilend zijn excuses aan. "Helaas kon ik zo weer overgaan tot de orde van de dag." Experts menen dat C. een seksuele stoornis heeft en denken dat hij daaraan behandeld moet worden, meldt RTV Utrecht

C. werd in augustus 2017 aangehouden nadat de ouders van twee kinderen aangifte tegen hem hadden gedaan. De opvangmedewerker was bij veel ouders erg geliefd en had altijd goede beoordelingen gehad. Kort na zijn arrestatie deed hij een zelfmoordpoging in zijn cel in Almere en belandde in het ziekenhuis.

Meer op rtlnieuws.nl:

`