Nederland

Cel en tbs voor man die kinderen verwekte bij minderjarige stiefdochters

17 april 2018 13:57
De rechtbank in Arnhem waar de zaak diende (archieffoto). Beeld © ANP

Een 42-jarige man uit Kerkdriel die zijn twee stiefdochters jarenlang misbruikte, is veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging. De meisjes raakten op hun 15de en 13de zwanger van hun stiefvader.

De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De man kon jarenlang zijn gang gaan, de meisjes mochten van hem niets zeggen.

De meisjes werden misbruikt in de periode van 2013 tot 2016. In de zomer van 2014 en in het voorjaar van 2015 raakten zes zwanger. Beiden waren te laat om abortus te plegen. Ze kregen allebei een dochter. Die kinderen zijn direct in een pleeggezin geplaatst. 

'Moeder stopte misbruik niet'

Volgens het Brabants Dagblad wist de moeder van de meisjes af van het misbruik. Toen één van hen zwanger was, vertelde ze dat de man de vader was. De moeder zou het niet hebben gestopt en zou haar jongste dochter hebben willen overhalen geen aangifte te doen. 

Hoewel DNA-onderzoek aantoont dat de man vader van de baby's is, bagatelliseerde de stiefvader de zaak. Volgens hem kwamen zijn stiefdochters zelf bij hem in bed liggen en namen zij het initiatief. 

Zo werkt TBS:

Een tbs'er op verlof die een ernstig misdrijf pleegt, of een crimineel die tbs met dwangverpleging krijgt opgelegd. Hoe vaak gebeurt het, wat betekent het, en hoe werkt tbs?