Nederland

Ruzie binnen PVV Utrecht; ontevreden PVV'er wil alleen verder

15 maart 2018 17:15 Aangepast: 16 april 2018 23:02
Rob Jansen (helemaal rechtsachter) tijdens de presentatie van de Utrechtse PVV, afgelopen december. Beeld © ANP

Er is ruzie ontstaan binnen de Utrechtse PVV-afdeling. De nummer vier op de kandidatenlijst, Rob Jansen, heeft aangegeven dat hij de standpunten niet ver genoeg vindt gaan en dat hij zich na de verkiezingen wil gaan afsplitsen.

Via Twitter liet het kandidaat-raadslid Jansen weten dat hij zich wil gaan afsplitsen, mocht hij gekozen worden. "Dit omdat de PVV Utrecht er te gematigd in staat."

Henk van Deùn, de lijsttrekker van de Utrechtse PVV, zegt tegen RTV Utrecht dat dit gedrag echt niet kan. Er is volgens hem een meningsverschil ontstaan over de aandacht voor onderwerpen als islam en veiligheid. "We nemen echt afstand van het gedrag van Rob Jansen. We hebben ook gevraagd afstand te doen van zijn plek op de lijst, maar hij wil dat niet."

Moskeen niet belangrijkste

De Utrechtse PVV-lijsttrekker Van Deùn zei eerder tegen RTL Nieuws dat er naast de islam ook andere onderwerpen aandacht verdienen. "Belangrijk is dat Utrecht weer een veilige stad wordt. Dat straattuig moeten we aanpakken. Er zijn op dit moment veel autobranden in de stad. Dat moet ophouden", zei hij.

"Verder vinden we dat de woningnood moet worden aangepakt. Er moet een nieuwe bouwlocatie komen aan de rand van de stad. En er moet veel meer aandacht komen voor ouderen. Daar hoort ook dat half uurtje koffie drinken bij."

Mocht de PVV in Utrecht vier zetels halen, dan staat het Jansen vrij om zich af te splitsen van de partij. 

Miniatuurvoorbeeld

Henk van Deun. Foto: RTL Nieuws

Problemen

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de PVV-kandidaten. De zoektocht naar geschikte mensen verloopt moeizaam. Afgehaakte kandidaten lieten eerder al aan RTL Nieuws weten teleurgesteld te zijn. "De selectie is amateuristisch en het gaat alleen maar over de islam", zeggen ze. "De PVV wil alleen jaknikkers."

Meer op rtlnieuws.nl
Lokale PVV'ers: sluiten moskeeen 'onhaalbaar' en 'geen prioriteit'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore