Nederland

Fiscalist BN'ers vast, 'verduisterde miljoenen voor tv-sterren en top-dj's'

15 maart 2018 09:26 Aangepast: 15 maart 2018 10:50
Beeld © ANP

Een belastingadviseur uit Amsterdam wordt ervan verdacht dat hij miljoenen euro's uit het zicht van de belastingdienst heeft gehouden voor tal van bekende Nederlanders. Dat deed hij door hen op papier te laten emigreren naar belastingparadijzen als Guernsey en Cyprus.

Volgens De Telegraaf gaat het om Frank B. Hij regelde de belastingzaken van onder anderen Patricia Paay, Linda de Mol en dj Afrojack.

De mogelijk frauduleuze adviseur richtte voor zijn cliënten vennootschappen op waarvan hij vermoedelijk zelf het bestuur vormde. Bestuurder zijn in opdracht van een derde is een zogeheten trustdienst en dat is niet toegestaan zonder vergunning. Die had de man niet.

Valse belastingaangiften

Hij zou bovendien valse belastingaangiften hebben gedaan voor de cliënten, met gebruikmaking van valse documenten.

Met zijn werkwijze zou de adviseur miljoenen euro's uit het zicht van de belastingdienst hebben gehouden. De FIOD bekijkt of de cliënten van de adviseur dit wisten. Zij kunnen in dat geval ook als verdachte worden aangemerkt in het fraudeonderzoek.

Administratie in beslag genomen

In verband met deze zaak heeft de FIOD invallen gedaan in een kantoor en de woning van de belastingadviseur in Amsterdam en bij administratiekantoren in Edam-Volendam en Utrecht. De administratie is in beslag genomen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore