Nederland

Tweeling uit Tiel sterft op zelfde dag: 'Samen gekomen, samen gegaan'

14 maart 2018 14:52 Aangepast: 13 april 2018 16:02
De tweelingbroers Harry (l) en John werden op dezelfde dag geboren en stierven op dezelfde dag. Foto: privécollectie. Beeld © Privéfoto

Een verdrietige, maar ook bijzondere gebeurtenis in Tiel. De eeneiige tweeling Harry en John is op dezelfde dag overleden. "Heel verdrietig, maar het heeft ook iets moois dat ze tegelijk zijn gegaan", zegt de zoon van John.

Een paar weken geleden vierde de tweeling John en Harry van Beusichem nog hun zeventigste verjaardag. Samen, zoals altijd. "Een heel mooie dag. Al waren mijn vader en oom toen al wel erg ziek", vertelt Diederik, de oudste zoon van John, tegen RTL Nieuws.

Mooi en verdrietig tegelijk

De eeneiige tweeling werd geboren op 02-12-1947. Ze stierven op 12-02-2018, een paar uur na elkaar. Ze leken sprekend op elkaar en hadden symptomen die horen bij een soortgelijke ziekte.

Dat ze op dezelfde dag zijn gestorven kwam voor de familie als een verrassing. "Mijn vader was wel ziek, maar hij was er beter aan toe dan oom Harry. Toch is mijn vader eerder gestorven. Tien uur later ging zijn broer." Dat ze op dezelfde dag zijn gegaan, maakt het verlies misschien wat draaglijker. "Al is hun gemis natuurlijk heel verdrietig voor ons. We missen ze ontzettend."

Miniatuurvoorbeeld

De tweelingbroers groeiden op in een boerderij in Tiel

Twee zielen, één gedachte

De tweelingbroers groeiden op in een fruitteeltboerderij in Tiel. "Mijn oom is verder gegaan in de groenten en fruit. Hij was een geliefd fruitteler. Mijn vader koos voor het ondernemersvak en werd huizenmakelaar in Tiel. Hij was een van de eerste makelaars in onze omgeving." Zoon Diederik nam het makelaarsbedrijf later over.

De familie ziet het vooral als toeval dat ze op dezelfde dag zijn gestorven. Op de rouwkaart staat de toepasselijke tekst: 'Twee zielen, één gedachte. Samen gekomen, samen gegaan.' Ze zijn namelijk heel veel samen geweest, vertelt zoon Diederik. "Ze waren twee handen op één buik. Als de één iets had, voelde de ander dat. Ze waren vrijwel onafscheidelijk van elkaar. Hun hele leven lang."

De uitvaarten van de broers zijn op elkaar afgestemd. "Het waren heel bijzondere mannen. We zullen ze erg gaan missen."

Meer op rtlnieuws.nl:

`