Werk

Fysio neemt telefoon niet op: 'Dan solliciteer ik wel als secretaresse'

19 september 2016 18:42 Aangepast: 01 mei 2020 08:50
Beeld © Marian Baarda

Marian Baarda (37) baalde zo dat de fysiotherapeut de telefoon niet opnam, dat ze besloot te solliciteren als zijn secretaresse. "Ik dacht: die man heeft mijn hulp nodig om de telefoon aan te nemen."

Vrijdag had Marian zo vreselijk last van haar schouder, dat ze besloot om de fysiotherapeut in te schakelen. Maar de telefoon werd niet opgenomen. "Ik heb een bericht ingesproken en het nog een keer geprobeerd, maar ik kreeg geen gehoor."

's Avonds in bed dacht ze er nog eens over na en toen kwam het idee om dan maar te solliciteren. "Ik had het even laten bezinken. Uiteindelijk ben ik mijn bed weer uitgerold en ging ik de brief schrijven. Hij kwam er in een keer uit." 

Brief gaat viral

Zaterdag plaatste ze een foto van de brief op Twitter, hij ging viral. "Eigenlijk twitter ik bijna nooit, maar deze brief werd overal opgepikt. Dat is bizar om mee te maken, ik ben toch wel een nuchtere Fries."
 

Inmiddels heeft ze de fysiotherapeut ook gesproken. Of ze is aangenomen? "Helaas niet. Hij gaat over een paar jaar met pensioen en hij zei: ik kan je niet betalen wat je verdient. Hij vond het in ieder geval een hele amusante actie."

Sollicitatieplicht

De afspraak waarvoor ze vrijdag belde is niet meer nodig, want de pijn in haar schouder is weer weg. Toch blijft het een raadsel waarom de telefoon niet werd opgenomen. "De fysio begrijpt er niks van. Hij zei dat mijn telefoontjes erdoor moeten zijn geglipt."

Marian krijgt sinds december vorig jaar een uitkering van het UWV. Ze wil zo snel mogelijk weer aan het werk en solliciteert zich suf. Waarschijnlijk telt deze open sollicitatie ook mee voor de sollicitatieplicht. "Ik ben wel heel benieuwd wat ze er bij het UWV van vinden", zegt ze. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore