Nederland

OM eist straffen tot 30 jaar voor Amsterdamse vergismoord op Djordy

13 maart 2018 16:16 Aangepast: 10 april 2018 02:32
Djordy had op geen enkele manier iets te maken met het criminele milieu.

Het Openbaar Ministerie eist straffen tot 30 jaar tegen verdachten voor de vergismoord op Djordy Latumahina. De 31-jarige Amsterdammer werd in 2016 doodgeschoten. De daders bleken zich te hebben vergist, het eigenlijke doelwit woonde in hetzelfde appartementencomplex als Latumahina.

Tegen de twee mannen die door het OM in Amsterdam worden gezien als de schutters in de zaak van de 'vergismoord', Tony D. en Djurgen W., werd 30 jaar geëist. Zij ontkennen dat ze schuldig zijn.

Ook medeverdachte Cedric R., die de mannen zou hebben aangestuurd, hoorde 30 jaar tegen zich eisen. Tegen Wendell R. en Ulrich B. werd 25 jaar geëist.

Bekende crimineel

Latumahina werd op 8 oktober vorig jaar in het bijzijn van zijn vriendin en 2-jarig dochtertje doodgeschoten in een parkeergarage in Amsterdam-West. De vrouw raakte zwaargewond, het kind dat achterin zat, bleef ongedeerd.

De dj was waarschijnlijk niet het slachtoffer dat de schutters op het oog hadden. Het vermoedelijke doelwit van de schietpartij, een bekende crimineel, woonde in hetzelfde appartementencomplex en reed in eenzelfde soort auto als Latumahina.

Liefde van haar leven

Vorige week was er een audiofragment te horen in de rechtszaal van de vriendin van Djordy, Cher. Ze vertelde dat haar 'perfecte gezin is kapotgemaakt'. "De liefde van mijn leven is weggerukt. Mijn dochtertje van 2,5 heeft moeten aanzien hoe haar vader doorzeefd werd met kogels." Ze werd zelf geraakt door zes kogels en raakte zwaargewond. Volgens haar advocaat heeft haar hart even stilgestaan en is ze gereanimeerd. Ze moet leren leven met een handicap, ze kan haar arm en hand niet meer gebruiken, en is arbeidsongeschikt.

Ze is na het incident uit angst verhuisd. Het dochtertje had angstaanvallen en moest in therapie.

Verdachten vergismoord opgepakt met speciale strategie:

De politie heeft een bijzonder methode gebruikt om de zevende verdachte te arresteren, vertelt misdaadverslaggever John van den Heuvel.
RTL Nieuws