Nederland

Vrachtwagen knalt tegen viaduct: A28 bij Leusden-Zuid dicht tot avondspits

13 maart 2018 11:29 Aangepast: 08 april 2018 17:31
Beeld © ANP

Bij Leusden-Zuid is een vrachtwagen tegen een viaduct gereden. Als gevolg daarvan is de A28 van Utrecht richting Amersfoort afgesloten, en dat kan tot veel verkeersoverlast leiden in de avondspits.

De chauffeur raakte bekneld en is overleden, zo meldt de politie. Volgens de ANWB zal de weg tot 17.00 uur afgesloten zijn.

Ingesloten verkeer weggeleid

Op het traject is een file ontstaan van ongeveer 5 kilometer met een wachttijd van circa een uur. Ingesloten verkeer wordt door weginspecteurs weggeleid.

Er volgt nog een onderzoek naar het ongeluk en een inspectie van het viaduct. "Er moet nog een berging plaatsvinden, schade moet gerepareerd worden en de weg opgeruimd. Daar zijn we naar verwachting nog wel uren mee bezig", meldt Rijkswaterstaat.

Omleidingsroutes

Verkeer richting Amersfoort/Zwolle wordt geadviseerd om te rijden over Hilversum, via de A27 en de A1. Verkeer richting Apeldoorn/Barneveld kan het beste Arnhem volgen, via de A12 en A30.

Als de afsluiting tot diep in de middag duurt, houdt de ANWB voor de avondspits rekening met veel verkeersoverlast in de hele regio Utrecht.