Nederland

Man uit Drachten verdacht van uploaden naaktbeelden sauna

12 maart 2018 19:41 Aangepast: 12 maart 2018 21:07
Gelekte saunabeelden van Nederlandse handbalsters.

Een man in Drachten wordt ervan verdacht dat hij naaktbeelden van handbalsters uit de sauna in Nederasselt op internet heeft gezet. Diverse digitale gegevensdragers werden vrijdag bij hem in beslag genomen. De man is nog niet aangehouden, meldt de politie vandaag.

De politie kreeg sinds zaterdag tientallen meldingen binnen in verband met het onderzoek naar de opgedoken beelden uit Sauna & Beauty Oase in Nederasselt. Het gaat vooral om vragen wat mensen kunnen doen en hoe ze er achter kunnen komen of ze ergens te zien zijn. Agenten ontvingen tot nu toe zestien aangiftes.

Zeven handbalsters

Vorige week werd bekend dat het Nederlands Handbalverbond aangifte had gedaan wegens de naaktbeelden. Het ging om twee video's waarin zeven handbalsters zich omkleden om naar de sauna te gaan. De gezichten van de meeste sporters waren duidelijk te zien.

Agenten namen vier camera’s in beslag, waarvan een zich bevond in de massageruimte. Volgens de eigenaar van de sauna is zijn bedrijf twee jaar geleden gehackt. De politie onderzoekt momenteel de rol van de eigenaar en zijn medewerkers in de zaak en laat weten dat meerdere scenario’s worden uitgewerkt.

Verborgen camera

Zaterdag werd bekend dat bij een doorzoeking in de sauna de politie een verborgen camera en het bijbehorende computersysteem had gevonden. De camera was tot en met donderdag in werking geweest. Eerder werd gedacht dat de camera nog tot vrijdag actief was. De eigenaar deed opnieuw aangifte van hacking.

Meer op rtlnieuws.nl: