Nederland

Winterweer in aantocht: zaterdag mogelijk sneeuw

12 maart 2018 17:12 Aangepast: 06 april 2018 20:04
Beeld © ANP

Het is alweer een paar dagen lente in Nederland en dat blijft zo de komende dagen. Dit weekend komt 'koning Winter' weer even om de hoek kijken. "De temperatuur zet een forse daling in", meldt Buienradar.

Vanaf zaterdag is het tijdelijk koud en kan er zelfs een beetje sneeuw vallen. "Van het weekend moet de lente even wijken", meldt het weerbureau.

De komende dagen hebben we te maken met een zuidwestelijke stroming. Dat verklaart de hogere temperaturen. Van het weekend is alles anders. Dan wordt vanuit Rusland koude lucht aangevoerd. Dat heeft te maken met een hogedrukgebied boven Scandinavië.

'Het wordt kouder'

De temperatuur zet bij ons dan een 'forse daling' in, meldt Buienradar. Hoewel de verschillende weermodellen nog veel onzekerheid laten zien, is de tendens volgens Buienradar wel duidelijk: "Het wordt kouder!" 

"Woensdag en donderdag komt de temperatuur nog boven 10 graden uit, maar daarna zit de kou in de lucht. In de nachten kan het licht of lokaal zelfs matig vriezen." Volgens sommige uitkomsten blijft in het weekend de temperatuur zelfs overdag onder het vriespunt. 

"Tussen nu en zaterdag kan er nog wat in de verwachting veranderen", meldt het weerbureau. "Wat wel zeker is, is dat het koud gaat worden."

Zo ontstaat sneeuw:

De ene keer sneeuw, de andere keer natte sneeuw of korrelhagel. Nicolien Kroon van Buienradar over de omstandigheden die dat veroorzaken.
`