Nederland

Aangevallen agente dagen uit de running, verdachten blijven vastzitten

11 maart 2018 17:24 Aangepast: 11 maart 2018 17:43
archieffoto Beeld © ANP

De agente die vrijdagnacht in Amersfoort door zes personen werd aangevallen en daarbij gewond raakte, moet nog zeker enkele dagen rust houden. De agente heeft een zware hersenschudding. De mannen en vrouwen uit Bunschoten-Spakenburg die haar aanvielen, blijven vastzitten. Er zijn beelden opgedoken van de heftige aanval.

"Het onderzoek richt zich nu op de zes aangehouden personen, die zitten ook nog in hechtenis. De politie doet onderzoek naar wie welke rol speelde in het incident", zegt een politie-woordvoerder tegen RTL Nieuws.

Stroomstootwapens

Het incident gebeurde vrijdagnacht in Amersfoort. Een vrouw die een winkelruit zou hebben vernield, werd aangesproken door de agente. Andere mannen en vrouwen bemoeiden zich met het gesprek. Een 21-jarige man begon opeens op de agente in te slaan en begon haar te wurgen. Ook de andere waren gewelddadig.

ZIE OOK: Agente loopt hersenschudding op na wurgpoging

Drie collega's schoten haar te hulp omdat ze vreesden voor haar leven: de vrouw lag bloedend uit haar hoofd op de grond terwijl de man haar keel dichtdrukte. De agenten trokken hun stroomstootwapens.

Verschillende verwondingen

Na de waarschuwing stopte het geweld richting de agente. Ze liep door het gedrag van de man een hersenschudding en verwondingen aan haar gezicht op. Drie andere politiemensen liepen verwondingen op aan schouder, rug, nek en been. De 21-jarige man maakte deel uit van een groep van twee vrouwen en vier mannen tussen de 17 en 22, uit Bunschoten-Spakenburg. Ze zijn allemaal gearresteerd.

Inmiddels hebben meerdere getuigen zich gemeld. Daar zat belangrijke informatie bij, zegt de woordvoerder. De politie roept andere getuigen op zich ook te melden.

Er is ook video van het geweldsincident:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore