Nederland

Kees is slachtoffer van kluisjesroof: 'Ik stond aan de grond genageld'

09 maart 2018 16:07 Aangepast: 21 maart 2018 11:27
Kees is eigenaar van autobedrijf

"Het is gewoon een ramp als dit je overkomt." Dat zegt Kees de Bruyn, één van de slachtoffers van de enorme kluisjesroof bij de Rabobank in Oudenbosch. Het is de tweede keer dat er een kluis van Kees is geroofd.

Woensdagochtend werd Kees gebeld door een medewerkster van de Rabobank in het Brabantse Oudenbosch. "Een jong meisje was het", begint Kees, die een autobedrijf heeft in Fijnaart. "Ze vertelde me dat misschien mijn kluisje was betrokken bij de kluisroof. Volgende week zou ik meer horen."

Woedend

Woedend was Kees. "Een week in spanning zitten of zijn kluisje wel of niet leeggeroofd is? Zijn ze helemaal gek geworden?"  Kees vervolgt: "Toen heb ik dat meisje nogmaals gevraagd en zei ze dat inderdaad mijn kluisje betrokken was bij de roof. Je staat echt aan de grond genageld na zo'n mededeling."

Daarna heeft Kees niets meer gehoord van de Rabobank. "Schandalig. We hebben geen idee hoe dit afgehandeld gaat worden. Ik neem dat de bank erg kwalijk."

Ramp

Waarschijnlijk zijn er miljoenen buitgemaakt bij de kluisjesroof in Oudenbosch afgelopen weekend.  Waarschijnlijk zijn er zeker 300 kluisjes, vol met cash en zelfs goudstaven, leeggeroofd en zou het gaan om een van de grootste bankroven ooit in Nederland. Wat er in het kluisje van Kees lag? "Papieren, sleutels van de camper, kasgeld van mijn zaak, koopaktes, sieraden. Het is gewoon een ramp als dit je overkomt."

De Rabobank vergoedt maximaal 45.000 euro. Kees zegt dat hij zeker meer aan waarde in het kluisje had liggen. "Dit gaat me zwaar geld kosten. Het is de tweede keer dat mijn kluis is gestolen. Tien jaar geleden werd een kluis uit mijn bedrijf meegenomen."

Goud

Een ander slachtoffer uit Oudenbosch dat liever anoniem wil blijven, laat weten ook niets meer van de Rabobank gehoord te hebben. "We werden gebeld, maar daarna bleef het stil. We moeten alles vanuit de media horen." De vrouw had al twintig jaar een kluisje bij de bank in Oudenbosch. "Ik had onder meer een bruidsschat in haar kluisje liggen. Veel goud en sieraden."

Het slachtoffer heeft een mailadres opgericht: kluisroofoudenbosch@outlook.com. "Mijn doel is dat zoveel mogelijk slachtoffers zich melden. Met elkaar kunnen we een sterk front vormen en een goede advocaat in de armen nemen. De bank heeft een blunder begaan en moet daarvoor haar verantwoordelijkheid nemen."

Meer op rtlnieuws.nl:
Miljoenen buit bij kluisjesroof Oudenbosch

`