Ga naar de inhoud
Nederland

Stan (19) reed met zijn auto het Wad op: 'Ik heb nu heel veel spijt van mijn actie'

De auto van Stan staat honderden meters uit de kust.

De auto die al dagen middenin de Waddenzee staat, is van de 19-jarige Stan uit Helmond. Het was een dwaze jongensstreek, zegt hij tegen RTL Nieuws. "Ik heb spijt en beloof dat ik het ga oplossen. Dat gaat me duizenden euro's kosten."

De Brabantse Stan doet het wel vaker: met zijn vrienden een stuk rijden. "Afgelopen zaterdag besloten we vanuit Helmond naar de Wadden te gaan. Beetje rijden op het strand", zegt Stan. 

Zo reed Stan het Wad in:

 

Mis

Maar het uitje ging vervelend mis. Zijn auto slipte vast op het strand voor Sint Jacobiparochie. "We hebben nog geprobeerd om met een andere auto mijn wagen uit het zand te trekken, maar dat lukte niet. En onderwijl kwam het water steeds dichterbij."

Stan en zijn vrienden zagen de auto recht voor hun ogen steeds meer de Waddenzee ingetrokken worden. "Er was niets meer aan te doen."

Duizenden euro's

Ook de politie is er bij geweest, zegt Stan. "We hebben een waarschuwing gekregen en we moesten van de politie de auto uit het Wad halen."

Dat gaat Stan morgen, met hulp van Rijkswaterstaat doen. "Ik heb een bedrijf gevonden dat mijn auto kan bergen. Een speciaal bedrijf dat hierin gespecialiseerd is."

Stan verzekert dat hij zijn lesje wel heeft geleerd. "Het was heel stom om op het strand te gaan rijden. Dat mag natuurlijk niet. Daarom ga ik het oplossen. Ik zal het nooit meer doen."

Meer op rtlnieuws.nl
Wietse wist niet wat bij zag: 'Staat er nu een auto in de Waddenzee?'