Ga naar de inhoud
Nederland

'Veel meer vakanties geboekt deze krokusvakantie'

Beeld © ANP

We durven weer flink meer geld uit te geven aan onze vakantiereizen. Verschillende organisaties zien een enorme toename van aantal boekingen voor deze krokusvakantie.

De ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) bijvoorbeeld ziet in deze krokusvakantie liefst acht procent meer boekingen dan vorig jaar, schrijft de Telegraaf. 1,2 miljoen Nederlanders gaan er deze vakantie op uit, van wie 700.000 naar het buitenland. 

Op wintersport? Zo staat het met de sneeuw:

Het wintersport-weerbericht van Buienradar van donderdag 15 februari

Volgens onderzoekers van ABN Amro geven we dit jaar, dus niet alleen in de krokusvakantie, vijf procent meer uit aan vakanties dan vorig jaar. 

ZIE OOK: Opgelet: Transavia-piloten dreigen met staking in krokusvakantie

Dat heeft alles te maken met de aantrekkende economie. We zijn met zijn allen niet meer zo bang dat onze baan zo maar  op de tocht kan komen te staan.

"We besteden extra geld aan vakanties, simpelweg omdat we het kunnen missen", zegt onderzoeker Stef Driessen tegen de krant. "Dat komt ook omdat het aantal banen toeneemt. De onzekerheid over de financiën neemt dan af. Extraatjes zoals vakanties komen dan veel sneller in beeld."

Minder terreurdreiging

Ook speelt mee dat het al een tijd rustig is op het 'terreurfront', althans in de meeste toeristische bestemmingen. Zelfs de belangstelling voor reizen naar Egypte en Turkije neemt toe, zegt de ANVR.

Meer op rtlnieuws.nl: