Boete voor slecht zicht

Politie waarschuwt: 'Ruiten niet goed gekrabd? Dan 230 euro boete'

06 februari 2018 10:25 Aangepast: 21 januari 2019 12:55
Wijkagent Peter Withag bekeurde vanochtend nog deze automobilist.

Wijkagenten controleren deze dagen extra of de autoruiten wel ijsvrij zijn. Doe je dat niet, dan riskeer je een boete van 230 euro.

Vorig jaar rond deze tijd spraken we wijkagent Peter Withag. "Het is levensgevaarlijk om de weg op te gaan terwijl het zicht slecht is", zei hij.

"Automobilisten moeten met deze kou hun verantwoordelijkheid nemen. Goed zicht is van levensbelang als je autorijdt. Denk aan die schoolgaande kinderen. Je moet er niet aan denken als je er eentje over het hoofd ziet."

Niet krabben = betalen

De politie waarschuwt op sociale media. De regels: zorg dat de voorruit en de twee zijruiten helemaal schoon zijn. Inclusief de twee spiegels. "Dat moet grondig gebeuren. De ruiten moeten helemaal ijsvrij zijn. Als je daar niet aan voldoet, kunnen we boetes uitschrijven."

En dat gebeurt ook, zei wijkagent Peter. Hij bekeurde vorig jaar een man die met slecht zicht de weg op was gegaan. De automobilist baalde flink. "Hij zei dat hij maar een klein stukje hoefde te rijden en dat zijn motor de ramen wel ijsvrij zouden maken. Die smoes horen we vaker, maar daarmee gaan we niet akkoord. Hij zou het zichzelf nooit vergeven als hij een ongeluk zou veroorzaken omdat hij slecht zicht had. Een boete is een harde les, maar hij begreep het wel."

De waarschuwing van de politie:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore