Ga naar de inhoud
Nederland

Alle winkels Kijkshop gesloten, 400 medewerkers op straat

De Zweedse investeerder SparkistanStClemens sluit alle winkels van Kijkshop, waardoor 400 personeelsleden op straat komen te staan. De winkelketen uit Zaltbommel draait al jaren verlies.

Alle zeventig winkels van Kijkshop gaan per direct dicht. De winkelketen kampt al jaren met forse verliezen. De Zweedse eigenaar trekt nu onder de naam The One de stekker uit de fysieke winkels en vraagt morgen faillissement aan bij de rechter.

De ongeveer vierhonderd medewerkers van Kijkshop verliezen daarmee hun baan. Het is volgens een woordvoerder van het Zweedse bedrijf nu aan een curator om te kijken of een eventuele verkoop of doorstart mogelijk is.

Vitrines vol elektronica

Kijkshop, bekend van de kenmerkende vitrines vol elektronica, zit financieel al jaren in zwaar weer. In 2016 telde het concern nog zo'n honderd vestigingen. Daarvan werden er negen verkocht aan Neckermann en moesten er begin vorig jaar ook twintig gesloten worden.

Toch zag de Zweedse investeerder Listérus & Partners Capital Advisors nog brood in het merk. Met een online platform en later ook de mobiele app 'Kijk Bij Mij' moest er nieuw leven geblazen worden in het bedrijf. Dat bleek al binnen enkele maanden niet te gaan lukken, eind december verkocht de investeerder de aandelen door aan SparkistanStClemens.

Die trekt nu de stekker uit het bedrijf dat in 1973 haar eerste winkel in Den Bosch opende, wat destijds zorgde voor een ware revolutie in retailland.

Lees ook: Kijkshop wil zichzelf heruitvinden: Als we niets doen, gaan we dood