Ga naar de inhoud
Nederland

Brandweer weet zich geen raad na dodelijk ongeluk met Tesla

Een autoonderdeel van de verongelukte Tesla. Beeld © RTL Nieuws

Een bestuurder van een Tesla is vanochtend tijdens een dramatisch auto-ongeluk om het leven gekomen. Brandweerlieden zijn uren in de weer geweest om het lichaam van de man te bergen. De brandweer vreesde dat de auto onder hoogspanning stond. "Een unieke situatie", noemt de brandweer het ongeval.

Het ongeluk vond vanochtend plaats in het Utrechtse Baarn. De bestuurder is vermoedelijk met hoge snelheid tegen een boom gereden. Na het ongeluk vatte de auto vlam en volgens ooggetuigen zou de auto zeker 30 minuten in brand hebben gestaan.

Gevaar voor eigen leven

De brandweer schoot al snel te hulp, maar durfde de auto urenlang niet te betreden uit angst dat de elektrische Tesla onder hoogspanning stond. "Elke brandweerauto heeft een handleiding per autotype hoe wij het beste daarmee om moeten gaan. Maar deze situatie wijkt zo af dat de brandweerlieden bang waren dat ze zelf geëlektrocuteerd zouden worden", laat de brandweer van regio Utrecht weten.

Elektrische auto zorgt voor kopzorgen

Een onderzoeker van de autofabrikant moest uiteindelijk de brandweer te hulp schieten. Verder kon Tesla nog niet reageren op hoe het ongeluk is ontstaan en waarom de auto onder stroom stond.

Volgens Nissan, de grootste fabrikant van elektrische auto's ter wereld, is dit nog nooit eerder met een elektrische Nissan voorgekomen. "Er moet wel iets heel vreemds gebeuren als een auto onder stroom komt te staan. Natuurlijk zijn er weleens ongelukken geweest met onze elektrische auto's, maar een dergelijke situatie hebben wij nog nooit meegemaakt. Dat weet ik honderd procent zeker", zegt woordvoerder van Nissan Nederland, Bart van Thienen.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu meldt dat de rijksdienst voor het wegverkeer nu nog geen actie onderneemt richting Tesla, maar in de gaten houdt wat de onderzoeken van de politie en Tesla opleveren. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Speciale training hielp brandweer niet bij fataal Tesla-ongeluk
Zijn elektrische auto's eigenlijk wel veilig?