Ga naar de inhoud
Nederland

Vier terreurverdachten opgepakt in Rotterdam

Archieffoto. Beeld © ANP

De politie heeft in Rotterdam zondag vier mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme. Het gaat om mannen uit Vlaardingen (21), Delft (30) en Gouda (23) en een 29-jarige Zweed.

Informatie van een buitenlandse politiedienst over de mogelijke betrokkenheid bij terrorisme van de Zweed leidde tot een onderzoek in Nederland. De Zweed was die middag in Nederland aangekomen met een vlucht uit Stockholm. Aan het begin van de avond werden de vier opgepakt. 

'Geen enkel risico'

Volgens een woordvoerder van het Landelijk Parket was er geen concrete aanwijzing voor een aanslag. "Maar in het voorkomen van een terreuraanslag nemen het OM en de politie geen enkel risico. Een aanwijzing kan voldoende zijn om in te grijpen'', zegt de woordvoerder. Na de aanhouding van de mannen zijn vier woningen doorzocht: twee in Vlaardingen, één in Delft en één in Gouda.

Bij de huiszoekingen is beslag gelegd op 'gegevensdragers', die verder onderzocht worden. De politie heeft er geen wapens of explosieven gevonden. De vier mannen zitten vast en worden verhoord door de politie.

Terreuroefening in Amsterdam: 

In november was Amsterdam nog het toneel van een grootschalige terreuroefening. Onder meer politie, ambulances en het leger deden mee.

Meer op rtlnieuws.nl: