Nederland

Dolfinarium in financiële problemen: 'activisten jagen sponsors weg'

20 december 2017 08:22 Aangepast: 20 december 2017 09:27
Dolfijn in het Dolfinarium Harderwijk. Beeld © ANP

Het Dolfinarium zit in financiële problemen. Het zeezoogdierenpark trekt minder bezoekers, volgens het Dolfinarium komt dat door concurrentie van andere dierenparken. Ook negatieve publiciteit door activisten zou het park parten spelen.

Dat staat in het jaarverslag van 2014/2015, meldt de Telegraaf. Het Dolfinarium zou bezoekers verliezen aan het vernieuwde dierenpark Wildlands in Emmen. 

Dierenactivisten protesteren tegen het gevangen houden van dolfijnen. In 2016 kwam het Dolfinarium in opspraak door een tv-uitzending van Rambam over de leefomstandigheden van de zeezoogdieren. In die uitzending bleek dat één van de dolfijnen hulp kreeg met masturberen. Door die negatieve publiciteit zouden sponsoren en commerciële partners afhaken.

ZIE OOK: 80 jaar oude kreeft naar Dolfinarium

In 2015 boekte het Dolfinarium een recordverlies van 3,9 miljoen euro. De verwachting is dat het in het boekjaar 2015-2016 niet beter is geworden. Voor dit jaar is er wel een lichtpuntje: er zijn meer inkomsten omdat het bezoekersaantal is gestegen.

Dolfijntrainer pleit voor sluiting Dolfinarium

Oud-dolfijnentrainer van onder andere Flipper zei eerder in RTL Late Night dat wat hem betreft het Dolfinarium moet sluiten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore