Nederland

PostNL bezorgt dit jaar wéér minder kerstkaarten

19 december 2017 00:40 Aangepast: 19 december 2017 07:01
Archieffoto. Beeld © ANP

We sturen elk jaar minder kerstkaarten. Dat ziet PostNL ook dit jaar weer. Naar verwachting worden er ongeveer 15 miljoen kerst- en nieuwjaarskaarten minder gestuurd dan vorig jaar.

PostNL verwacht dit jaar ongeveer 85 miljoen kaarten te verwerken. Dat is flink minder dan vorig jaar, toen stuurden we nog ruim 100 miljoen kaarten met kerst en nieuwjaar.

ZIE OOK: Slecht begin feestweken voor PostNL: 50.000 pakketten vertraagd

Toch levert de kerstperiode wel veel extra werk op voor PostNL. Het bedrijf zegt dit jaar weer extra mensen nodig te hebben. Er wordt tijdelijk personeel ingezet om alle kaarten te verwerken.

Op de zondagen in december zijn er extra brievenbuslichtingen om kerstpost op te halen. Rond de feestdagen worden ook tijdelijk extra 1700 kartonnen brievenbussen geplaatst in de postkantoren.

Goedkopere zegels

Concurrent Sandd heeft dit jaar 12 miljoen kerstzegels verkocht. Het bedrijf bezorgt voor het eerst kerst- en nieuwjaarskaarten van particulieren. Dat gaat volgens Sandd boven verwachting goed. Er moest tot twee keer toe bijgedrukt worden.

De kerstzegels zijn goedkoper (50 cent) dan die van concurrent PostNL (73 cent). Ze konden worden gekocht bij Blokker. Sandd bezorgt maar twee dagen in de week.

Binnenkijken in het sorteercentrum

Onze collega's van EditieNL namen vorig jaar een kijkje in het sorteercentrum van PostNL. Ze hielpen ook mee bij het verwerken van al die kaarten.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore