Nederland

Medewerkers geven Belastingdienst een magere 5,5

30 november 2017 12:54 Aangepast: 30 november 2017 12:55
Beeld © ANP

Belastingdienstmedewerkers zijn niet heel erg te spreken over de eigen organisatie. In een enquête die is gehouden onder het personeel krijgt de Belastingdienst een 5,5 als rapportcijfer. Over hun eigen werk zijn ze positiever: dat krijgt een 6,3.

De Belastingdienst kampt nog steeds met grote problemen, blijkt uit de halfjaarrapportage. De werving van nieuw personeel gaat minder snel dan verwacht. Ruim honderd vacatures die dit jaar moesten worden ingevuld staan nog open. Ook de werving voor een aantal bedrijfskritische functies loopt achter.

Belastinginning

Een commissie die onderzoek deed naar de Belastingdienst waarschuwde eerder dit jaar nog dat de belastinginning in gevaar kan komen door de grote uitstroom.

Veel meer medewerkers dan verwacht hebben gebruik gemaakt van een vertrekregeling. Ook al kost de werving van nieuw personeel meer moeite dan gedacht, toch is de continuïteit van het werk van de Belastingdienst nog niet in gevaar, schrijft staatssecretaris Menno Snel van Financiën aan de Tweede Kamer.

Erfbelasting

Vorige week werd duidelijk dat de Belastingdienst weer met een nieuw probleem kampt. Door problemen bij de invoering van een nieuw computersysteem zijn grote achterstanden ontstaan bij de inning van erfbelasting.

Dit jaar scheelt dat de schatkist 450 miljoen aan inkomsten. Het bedrag wordt op een later moment alsnog geïnd. De Belastingdienst zal geen rente heffen over te laat opgelegde erfbelasting, verzekert Snel aan de Tweede Kamer.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore