Ga naar de inhoud
Nederland

Oud-staatssecretaris Fred Teeven heeft nieuwe baan als buschauffeur

Fred Teeven Beeld © ANP

Voormalig VVD-staatssecretaris Fred Teeven heeft sinds kort een nieuwe baan: hij rijdt parttime op een lijnbus van Connexxion. En hij vindt het 'fantastisch', zegt hij tegen De Telegraaf.

Volgens de krant doet hij het werk parttime en heeft hij net zijn introductiecursus achter de rug. "Ik had al steeds in mijn hoofd internationaal vrachtwagenchauffeur te worden. Toen de kans zich voordeed anderhalve dag per week in mijn regio op de bus te zitten werd ik meteen enthousiast," zegt hij tegen de Telegraaf.

Teeven zegt verder dat hij niet lijdzaam thuis wil wachten op een nieuwe baan.

'Blij mee'

Lucas Stassen van Connexxion laat weten dat Teeven in de laatste fase van de opleiding zit. "Hij moet op dit moment nog de routes verkennen en nader kennis maken met het bedrijf. En alles wat daaromheen zit, zoals de procedures leren."

Het vervoersbedrijf is blij met de komst van Teeven. "Het is goed voor het aanzien van buschauffeur. Het is een jongensdroom van hem. Hij komt uit Haarlem, daar gaat hij waarschijnlijk ook rijden."

Afscheid

De VVD-prominent nam begin dit jaar afscheid van de Tweede Kamer. Hij was weer in de Kamerbankjes terecht gekomen nadat hij in maart 2015 was opgestapt als staatssecretaris van Justitie. Hij moest aftreden vanwege de nasleep van de Teeven-deal, een geheime afspraak die Teeven jaren geleden als officier van justitie sloot met crimineel Cees H.

De voormalige staatssecretaris van Justitie heeft sinds zijn aftreden nog drie jaar en twee maanden recht op wachtgeld en hij mag tot 100 procent van zijn laatstverdiende salaris bijverdienen. 

Naast het werk als buschauffeur zou Teeven inmiddels ook samen met een oud-collega van de FIOD een adviesbureau zijn begonnen op het terrein van veiligheid en cybercrime.

Meer op rtlnieuws.nl
Fred Teeven 'nog in beeld' bij Raad van State